Lunch menu
MINESTRA DI CAVOLO CON SALSICCIA DI CINGHIALE
rodekoolsoep met wildzwijn worst
9,50
INSALATA CESARE ALLA GRIGLIA CON GAMBERI O POLLO
gegrilde romanasla met gegrilde garnalen of kip
13,50
PARMIGIANA DI MELENZANE CON INSALATA
klassiek gerecht: ovenschotel van laagjes aubergine, tomaat en kaas geserveerd met salade en knoflookbrood
16,50
MINI CALZONE STROMBOLI
dichtgevouwen pizza met tomaat, mozzarella, bacon en ham
10,-
STROMBOLI VEGETARIANA
dichtgevouwen pizza met gegrilde aubergine, gerookte
mozzarella en tomatensaus
10,00
PAIN BAGNAT PROVENÇALE
donker broodje gevuld met salade niçoise: hardgekookt ei, ansjovis, tonijn en olijfolie extravergine “goccia umbra”
12,50
TRAMEZZINI
assortiment sandwiches belegd met hartige lekkernijen
10,-
RAVIOLI CON MOUSSE DI GAMBERI IN SALSA ROSA
met garnalenmousse gevulde deegkussentjes in tomaten/roomsaus
24,50
RAVIOLI AI FRIARELLI E FONDUTA DI PARMIGIANO
ravioli gevuld met raapstelen (“Napoletaanse broccoli”) in kaassaus
21,50
BUCATINI ALL”AMATRICIANA
holle spaghetti met tomatensaus en spek en schapenkaas
22,50
SPAGHETTI AGLIO OLIO
spaghetti met knoflook en pepers
18,50
met kip 22,50
met garnalen 24,50
LUNCHSPECIAL:
pizzabroodje met gegrilde kip, groenten en gesmolten kaas
11,50
BITES/STARTERS/SANDWICH
PITTIGE KIPPENVLEUGELS
met selderijstengels en gorgonzola dip
10,-
BRUSCHETTA
burrata, cherrytomaat en rucola op Altamura brood
8,50
LAMSVLEES GEHAKTBALLETJES
in tomatensaus met desembrood
10,-
TAGLIERE RUSTICA
plank met diverse soorten Italiaanse droge worst, schapenkaas, Italiaanse olijven en brood met dips
2 personen 16,50
TAGLIERE VEGETARIANA
plank met gegrilde groenten, arancini di riso, Italiaanse olijven, schapenkaas en brood met dips
2 personen 16,50
TAGLIERE REALE
plank met diverse soorten worst, arancini di riso, lamsgehaktballetjes, gegrilde groenten, schapenkaas, Italiaanse olijven en brood met smeersels
2 personen 22,50
CARPACCIO DI BRESAOLA
luchtgedroogde rundermuis uit Valtellina met Parmezaanse kaas,
truffelolie en rucola
15,50
CALAMARI FRITTI
gefrituurde inktvisringen met persillade
11,50
CARPACCIO DI SALMONE
met limoendressing
16,50
INSALATA DI CAMPAGNA
gemengde salade met olijven, cherrytomaatjes en mozzarella
11,50
MINESTRONE DI VERDURE
rijk gevulde groentesoep
7,-
CREMA DI POMODORI
romige tomatensoep met basilicum
7,-
FOCACCIA TONNO (tot 17:00 uur)
Focaccia met sla, ei, tonijn en salsa rosa
10,-
FOCACCIA VERDURE (tot 17:00 uur)
Focaccia met groene paprika, shiitakes en gesmolten kaas
9.50
FOCACCIA PROSCIUTTO (tot 17:00 uur)
Focaccia met ham en mozzarella
9,50
Diner - Voorgerechten
CARPACCIO DI CERVO ALLA MOSTARDA DI CREMONA
flinterdunne hertenbiefstuk met gekonfijt fruit en veldsla
16,50
PARMIGIANA DI MELANZANE
ovenschotel met laagjes aubergine, kaas en tomatensaus
14,50
BURRATA E GAMBERI ARROSTO AL PROFUMO DI TIMO E LIMONE
gewalste burrata bedekt met gegrilde gamba’s, op smaak gebracht met tijm, citroen en olijfolie
16,50
INSALATA CESARE ALLA GRIGLIA
Caesar salade met gegrilde romanasla
11,50
MINESTRA DI CAVOLO ROSSO CON SALSICCIA DI CINGHIALE
rodekoolsoep met wildzwijn worst
9,50
SPAGHETTI AGLIO OLIO
spaghetti met knoflook, pepers en extravergine olijfolie Goccia Umbra
12,50
pasta
RAVIOLI AI FRIARELLI E FONDUTA DI PARMIGIANO
ravioli gevuld met raapstelen (“Napoletaanse broccoli”) in kaassaus
22,50
Wijntip: Cocci Griffoni Pecorino
PAPPARDELLE AL` RAGOUT DI CINGHIALE
lintpasta met saus van wild zwijn
24,50
Wijntip: I sodi Chianti classico
AGNOLOTTI PIEMONTESI FARCITI CON SPINACI,
MANZO E PROSCIUTTO CON SALSA AI FUNGHI DI BOSCO
gevulde pasta (rundvlees, ham en spinazie) met een saus van bospaddenstoelen
24,50
Wijntip: Gambellara Pinot Nero
RAVIOLI DI ZUCCA AL SUGO DI POMODORO
pompoenravioli met tomatensaus
21,50
Wijntip: Forchir Pinot Grigio
QUADRATI AI FUNGHI PORCINI CON BURRO,ERBE E POLVERE DI AMARETTI
Ravioli gevuld met eekhoorntjesbrood met een saus van knoflook, boter, tijm,peterselie en een vleugje bitterkoekjes
21,50
Wijntip: Socre Barbera d’Asti
CANNELLONI CON RICOTTA E SPINACI
ovenschotel van pastatubes gevuld met ricotta en spinazie met tomatensaus
22,-
Wijntip:Bianco Beneventano
PANZEROTTI VALTELLINESI CON BURRO E SALVIA
Gevulde boekweitpasta met kool, aardappel, gesmolten kaas en salieboter
22,50
Wijntip: Corvina Veronese
TAGLIATELLE CON POLPETTE D`AGNELLO
lintpasta met lamsgehaktballetjes in tomatensaus
24,50
Wijntip: I Sodi chianti classico riserva
DELIZIE DI BRANZINO CON PANNA E ZAFFERANO
met zeebaars gevulde ravioli in saffraan/roomsaus
25.-
Wijntip: Bianco Beneventano
SPAGHETTI CARBONARA
eigeel, pancetta en zwarte peper
19,50
Wijntip: Gambellara Pinot Nero
SPAGHETTI AGLIO OLIO E PEPERONCINO
olijfolie extra vergine, pepers, knoflook en peterselie
17,50
Wijntip: Vermentino Muri Grandi
PENNE VODKA E SALMONE
bijzondere combinatie van vodka, tomaat en zalm
25,-
Wijntip: Langhe Arneis
GNOCCHETTI SARDI CON SALSICCIA AL FINOCCHIO
kleine pastaschelpjes met een saus van tomaat, saffraan, basilicum, en venkelworst
22,50
Wijntip: Danese Primitivo
SPECIAL: FONDUTA DI FORMAGGIO
klassieke kaasfondue met desembrood, gefrituurde polenta en diverse groenten
20,-
SPECIAL: PARMIGIANA DI MELANZANE
aubergineschotel met tomaat en Parmezaanse kaas
16,50
Wijntip: Danese Primitivo
Alle pasta’s worden geserveerd met brood en geraspte Parmezaanse kaas.
Los bij te bestellen: Insalata mista (gemengde salade) € 2,50
PIZZERIA
De pizza Napoletana wordt door onze Italiaanse pizzabakkers op traditionele wijze bereid in de steenoven. De door ons geïmporteerde olijfolie extravergine “ Goccia Umbra “geeft de pizza zijn bijzondere smaak. Authentieke Italiaanse ingrediënten, met af en toe een Texelse topping!
Onze pizza’s zijn trouwens ook af te halen bij De Worsteltent aan de Smitsweg 6 in Den Burg. Bestel vrijdag tot en met dinsdag tussen 13.00 en 21.00 uur via 0222 310 288.
1. MARGHERITA
mozzarella fiordliatte, tomaat, oregano
13,50
2. BIANCANEVE
mozzarella, burrata, oregano, olijfolie, rucola
13,50
3. PROSCIUTTO
mozzarella fiordilatte, tomaat, knoflook, gekookte ham
15,-
4. SALAME E OLIVE
mozzarella fiordilatte, tomaat, Italiaanse salami, zwarte olijven
15,50
5. NAPOLI
mozzarella fiordilatte, tomaat, ansjovis uit de Cantabrische zee, kappertjes
16,-
6. EMILIANA
pizza in stervorm met mozzarella fiordilatte, rucola, Parmezaanse kaas, Parmaham en cherrytomaatjes
19,50
7. CALABRESE
mozzarella fiordilatte, tomaat, pittige nduja worst, Spaanse peper
18,50
8. QUATTRO FORMAGGI
mozzarella fiordilatte, tomaat, gorgonzola, Parmezaanse kaas, fontina
17,50
9. CAMPAGNOLA
mozzarella fiordilatte, tomaat, gorgonzola, artisjok, paprika
17,-
10. CARCIOFI E FUNGHI
mozzarella fiordilatte, tomaat, artisjok, paddenstoelen
17,50
11. FUNGHI
mozzarella fiordilatte, tomaat, paddenstoelen
16,-
12. FUNGHI E PROSCIUTTO
pizza in racketvorm met mozzarella fiordilatte, tomaat,
champignons en gekookte ham
18,50
13. SALSICCIA E FRIARELLI
mozzarella fiordilatte, tomaat, verse worst, friarelli
19,50
14. CARNIVORA
mozzarella fiordilatte, tomaat, spek, salami, Parmaham
20,-
15. DEL MARE
mozzarella fiordilatte, tomaat, garnalen, inktvis, zalm
21,-
16. TONNO E CIPOLLA
mozzarella fiordilatte, tomaat, oregano, tonijn, rode ui
18,50
17. GAMBERI
mozzarella fiordilatte, tomaat, garnalen
20,-
18. CALZONE CLASSICA
mozzarella fiordilatte, tomaat, spek, ham, paprika
19,-
19. SALMONE E BOTTARGA
mozzarella fiordilatte, tomaat, gerookte zalm, geraspte viskuit
23,50
20. VEGETARIANA
mozzarella fiordilatte, tomaat, aubergine, courgette, paprika
18,-
21. PISSALADIERE LIGURE
gekarameliseerde ui, Parmezaanse kaas, zwarte olijven, ansjovis, tijm
17,50
22.O SOLE MIO
Mozzarella fiordilatte,verse worst, Texelse paddenstoelen
19,-
Wij beschikken ook over vegan mozzarella als alternatief voor onze mozzarella fiordilatte.
Onze pizzachef heeft alle pizza’s met zorg bedacht en gecreëerd. Wijzigingen in of toevoegingen aan de recepturen worden dan ook niet aanbevolen.
Diner - Van de grill
GALLETTO AL LIMONE VERDE
in limoen, knoflook en munt gemarineerde maishoen
27,50
STINCO DI AGNELLO ALLA PROVENCALE
langzaam geroosterde lamsschenkel met tomaat en Provençaalse kruiden
29,-
PORCHETTA TRADIZIONALE
geroosterd en opgerold speenvarken (krokante korst!)
29,50
OSSOBUCO DI CERVO AL PORTO E ROSMARINO
hertenschenkel in portsaus
32,50
LEPRE AL CIVET
stoofpot van Texels hazenvlees
33,-
FLAT IRON STEAK
honing/balsamico marinade en Texelse shi takes
35,-
VIS VAN DE DAG
vraag de bediening
dagprijs
Waar mogelijk gebruiken wij lokale producten.
Hoofdgerechten worden geserveerd met bijpassende garnituren.
KINDERMENU
SPAGHETTI CARBONARA OF POLPETTE
11,50
FRIETJES MET EEN FRIKANDEL, KIBBELING OF KIPNUGGETS
9,50
KINDERPIZZA MARGHERITA
9,50
KINDERPIZZA MET KNAKWORST, HAM OF SALAMI
11,-
KINDERIJSJE
4,50
Desserts
PROFITEROLES
soesjes met custard, ijs en chocolade
9,-
TIRAMISU CLASSICO
8,50
ROOMIJSCOUPE
7,50
PANNA COTTA AI FRUTTI DI BOSCO
roompuddinkje met bosvruchtencoulis
8,50
MERENGUE TAART
8,50
CHEESECAKE EN IJS
frambozen, witte chocolade
9,50
Witte wijnen
FORCHIR PINOT GRIGIO LAMIS
frisse, fruitvolle wijn met een licht tropisch tintje
glas 5,50 fles 27,50
BOZZOVICH BIANCO BENEVENTANO
elegante, complexe en gastronomische wijn met tonen van groene appel en passievrucht (Falangina druif)
glas 6,50 fles 32,50
COCCI GRIFFONI PECORINO TARA
aromatische wijn uit Le Marche,
met een goudgele glans en hazelnoten in het aroma
glas 6,- fles 29,50
BOSSOTTI LANGHE ARNEIS
heldere wijn uit Piemonte met rijpe geuren van peer en zoete appel en een licht bittertje in de afdronk
glas 6,- fles 29,50
MURI GRANDI LIGURIA DI LEVANTE
van de Vermentino druif deze strogele en intense wijn met aroma’s van bloemen en citrus, fris en toch hartig
fles 36,-
FATTORINO CORONCINO VERDICCHIO SUPERIORE
verfijnde aroma’s van wit fruit met een rijpe, boterige ondertoon
fles 58,-
Rode wijnen
CORVINA VERONESE
fantastische, fruitrijke en romige wijn uit het noordoosten van Italië
glas 5,50 fles 27,50
CANTINA DI GAMBELLARA PINOT NERO
elegante, klassieke pinot noir met veel rood fruit, kruidige afdronk en een prettig zuurtje
glas 6,- fles 29,50
SOCRÉ BARBERA D`ASTI
uit Noordwest Italië deze fluweelzachte maar ook licht kruidige wijn
glas 5,50 fles 27,50
DANESE PRIMITIVO
stevige, kruidige en volle wijn met aroma van bramen en frambozen
glas 7,- fles 35,-
I SODI CHIANTI CLASSICO
medium intense, robijnrode wijn met rijpe tannines, kersen en zoethout aroma’s (Sangiovese druif)
glas 7,50 fles 37,50
BERSANO GRIGNOLINO D’ASTI
door tonen van kersen, framboos, kruidnagel en rozenblad is
dit de perfecte, aperitief wijn. Licht van kleur maar vol van structuur
fles 26,50
CASTELLI MARTINOZZI ROSSO DI MONTALCINO
krachtige wijn met geuren van blauwe bes, bloeiende violen en vanille, Sangiovese met veel smaak en karakter
fles 42,-
PODERI RUGGERI CORSINI BAROLO
cacao, leer, tabak, cederhout, vanille…rijk, vol en complex….
Een echte Barolo (Nebbiolo druif)
fles 57,50
BRIGALDARA AMARONE DELLA VALPOLICELLA
fluweel zachte wijn met veel structuur en aroma’s van o.a. vruchtenjam, specerijen en zwarte kersen
fles 72,50
Wijnen: rosé en bubbels
ROSADIS PINOT GRIGIO
bleekroze, delicate maar sappige roséwijn met een fijne droge afdronk
glas 5,- fles 25,-
COCCI GRIFFONI ROSATO TARA
een onweerstaanbare rosé uit le Marche. Gemaakt van Sangiovese druiven is dit een intense maar frisse wijn met aroma van abrikoos en peer
glas 6,- fles 29,50
FORCHIR JOY ROSE BRUT
prachtige zalmroze wijn met een fijne bubbel, heerlijke tonen van zomeraardbeitjes en frisse bloesem
glas 6,50 fles 0,75 liter 27,50
BELLENDA SAN FERMO PROSECCO SUPERIORE BRUT
gemaakt op basis van natuurlijke fermentatie van Glera druiven,
fijne mousse en tonen van appel en citrusfruit
glas 5,50
fles 0,375 17,50
fles 0,75 32,50